Stenalderbrød – Det sunde brød

Skrevet af Joseph Favilla — d. 24. marts 2012 .  Tagget i: , , ,

Stenalderbrød lavet på Nødder og frø.

Vi er helt oppe at køre på Sund-Figur.dk, over denne opskrift på stenalderbrød. Den er et perfekt indslag i den stenaldermad vi oplever så stor fremgang i interesse for pt. Det er sjældent man oplever et brød af den kaliber dette stenalderbrød levere. Dette stenalderbrød må og skal prøves, og i særdeleshed hvis man er nysgerrig på stenaldermad/stenalderkost.

Stenalderbrødet giver en utrolig mæthedsfornemmelse, men samtidig er det så nemt at spise at man ikke på intet tidspunkt føler et ubehag ved at spise det. Vi anbefaler at spise stenalderbrødet uden for meget pålæg, og gerne helt uden, da det i sig selv er “prikken over i’et”. Det lækre ved at være på stenalder diæt (paleo diet), er at man stadig kan nyde godt af et lækkert brød som dette.

Paloe diet, er kendt og anerkendt verden over, og nu også nået godt og grundigt til Danmark. Det mærker vi i hvert fald hos Sund-Figur.dk, da efterspørgslerne er store på flere af disse opskrifterstenalderbrød. Vi gør vores for at finde flere opskrifter på stenalderbrød, som vi selvfølgelig hellere end gerne vil dele med vores læsere.

Stenalderbrød er bare en rigtig god ting at starte dagen med, specielt når man er på paleo diæt, og går efter økologiske produkter. Så velbekomme derude :)

Se flere opskrifter i Thomas Rodes bog om Stenaldermad – Køb den her →

 

Ingredienser:

100 g græskarkerner

100 g solsikkekerner

100 g mandler

100 g valnødder

100 g hørfrø

100 g sesamfrø

5 æg

1 dl olie

2 tsk. salt

 

Sådan gør du:

Valnødder og mandler knuses til mel, men der må gerne være lidt groft tilbage inden man blander det hele sammen. Kom massen i en smurt form – gerne en silikoneform.

Bag derefter i 1 time ved 160 grader i en forvarmet ovn.

Voila, du har det perfekte stenalderbrød og en god start på din stenaldemad-dag.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (38 votes cast)
Stenalderbrød - Det sunde brød, 4.0 out of 5 based on 38 ratings
  • else

    Det ser virkelig lækkert ud det der. Det må jeg lige prøve i morgen!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • dennis hambenberg

    Brødet kan laves uden olie, men med vand istedet

    men sjovt at se sin opskrift så mange steder lige pludselig ;-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    • sund-figur.dk

      Hej Dennis

      Godt tip med at anvende vand i stedet for olie

      Hilsner
      Sund Figur

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
      • Nicholas

        Skal kærner, nødder etc knuses, skæres i stykker og skal det være grove stykker eller knuses til mel?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
        • sund-figur.dk

          Hej Nicholas

          tak for din kommentar.

          Valnødder og mandler knuses til mel, men der må gerne være lidt groft i.

          Resten af fyldet puttes i efter.

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Helle

    Det virker til at være super lækkert det her. Det må jeg da prøve.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Henrik Andersen

    Hejsa…

    I kunne nu godt lige have rettet opskriften til under Sådan Gør Du: med hensyn til at Valnødder og Mandler skal laves til mel først… For nu fik jeg lavet en portion uden at gøre det, da jeg ikke havde læst kommentarerne men kun opskriften, og den er fuldstændig mislykkedes – Hulk….

    mvh. Henrik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Sund-Figur.dk

      Hej Henrik

      Det er vi godt nok kede af at høre. Selvom det ikke hjælper dig nu, har vi dog tilføjet dette til opskriften.

      Øv øv…

      Dbh
      Isa, Sund-Figur.dk

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • gerda

    Godt brød med masser af struktur. Nødderne skal være hele, men man skal have en meget skarp brødkniv. Supertynde skiver med lidt ost eller smør, mums..Mvh. Gerda

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Malene

    Hejs :) har ikke “knust” nogen af indgredienserne – alt er rørt sammen og det smager fantastisk :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Michael

    Jeg laver det uden at knuse nødderne til mel og det fungerer helt fint og smager rigtig godt. I øvrigt står der i Thomas Rodes bog Stenalderkost, hvor opskriften kommer fra, at man bare skal blande det hele sammen – ikke noget med mel ;-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Sund Figur.dk

      Hej Michael.
      Tak for din kommentar og input :).
      Vi har dog ikke opskriften fra Thomas Rode, blot til info.
      Dbh Sund Figur.dk

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      • Michael

        Hej Sund Figur, okay jeg troede at den kom derfra, da det er præcis den samme – måske har Thomas fået den fra jer. Men hvor om alt er, så er det et godt brød :-)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ulf Thomsen

    Det kan VARMT anbefales det brød her. Virkelig lækkert og super sundt!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Måske vil du også synes godt omclose