Stenalder Hotdog – Den sunde hotter

By Joseph Favilla — marts 25, 2012

Restaurant Palæo

Palæo er en lille åben restaurant som ligger i København ikke langt fra Nørreport st. og her har man for alvor indført stenaldermad og givet gæsterne mulighed for at få et godt, solidt og sundt indblik i den nye “trend” – Stenaldermad.

Kort om Stenaldermad

Stenaldermad er så småt begyndt at tage godt fat i de danske spisevaner. Stenaldermad, også kaldet Paleolithic, tager udgangspunkt i vilde dyr, samt vilde planter. Dette er det formodede typiske spise, for stenaldermanden, der levede for godt 10.000 år siden. Denne kost har mange nu taget til sig igen, og Restaurant Palæo er en af dem.

 

Anmeldelsen

Restauranten ligger i hjørnet af Torvehal 1 som ligger ud til Vendersgade i  København. Man kommer ind til det åbne køkken ude fra gaden med ørstedparken i ryggen. På de gode dage kan man faktisk sidde udenfor og nyde maden. Men indendørs er der ikke mange steder at slå sig ned, derfor er der også flere der køber take away. Vi fandt en plads ved vinduet og her kunne vi sidde og kigge ud, i det dejlige forårsvejr, mens vi ventede på maden. Stenaldermaden vi bestilte var noget så simpelt som to Hotdogs. Det er imidlertid ikke en helt almindelig hotdog man får serveret hos Palæo, og gudskelov for det. Trods en helt “plain and simple” hotdog, lavet på den gode måde, også kan være noget meget indbydende.

 

Stenalderhotdog

Vi ville først lige se på, mens der blev lavet en hotdog til en anden gæst, og derefter var vi ikke tvivl. Det var den vi skulle have. En ristet hotdog er kendetegnet ved dens brød på begge sider er pølsen, men her er brødet skiftet ud med en meget fast i konsistens, omelet af økologiske æg. Næste lag er et romainsalatblad som ligger på indersiden af omeletten. Tilsammen danner de to et smukt par i omsvøbelsen, af den det hele handler om – Pølsen.

Pølsen i denne stenalderhotdog er en stor ringridder pølse af økologisk gris, som er toppet med agurk, svamperemoulade og skalotteconfit. Man må i dette tilfælde godt kalde en pølse for magisk. Dette da den første bid, absolut indbyder til endnu en, og derefter endnu en. Sammen med hotdoggen, valgte vi noget som også er meget oppe i tiden – Rødbedejuice. Juicen, som er friskpressede Rødbeder, gulerødder og blåbær, passer helt perfekt sammen med den store ringridder pølse, i hotdoggen.

 

Prisen

Dette måltid koster 55 kr. for hotdog og 39 kr. for den friskpressede juice.

Palæo er et sted vi varmt vil anbefale hvis man er nysgerrig på stenaldermad, og gerne vil have et hurtigt indblik i hvad den består af.

Sund-Figur kommer helt sikkert igen på Restaurant Palæo.

 

 

 • Christoffer

  Palæo er en rigtig lækker restaurant, som jeg ligeledes kan anbefale. God anmeldelse.

  • else

   Det er vildt lækkert. Var derinde i sidste uge også!

 • Anders

  Super lækkert sted, og virkelig lækker mad

 • Helle

  Super fedt sted. Har været der en enkelt gang og skal helt sikkert derind igen. Jeg spiste deres Meatza som absolut også kan anbefales.

 • Ulla Nielsen

  Meget dejligt sted. Det skal prøves hvis man er nysgerrig på stenaldermad.

 • Kirsten Rasmussen

  UHM har lige været på Palæo og spist en hotdog og drukket en livseleksir: avokadoen. Det var værd at vente på. En fantastisk nydelse.

  • Joseph Favilla

   Hej Kirsten.

   Vi kunne ikke være mere enige:)

404