Stenalder Hotdog – Den sunde hotter

Restaurant Palæo

Palæo er en lille åben restaurant som ligger i København ikke langt fra Nørreport st.
Her har man for alvor indført stenalderkosten og givet gæsterne mulighed for at få et godt, solidt og sundt indblik i den nye “trend” – Stenaldermad.
Kort om Stenaldermad
Stenaldermad er så småt begyndt at tage godt fat i de danske spisevaner. Stenalderkosten, også kaldet Paleolithic, tager udgangspunkt i vilde dyr, samt vilde planter. Dette er det formodede typiske spise, for stenaldermanden, der levede for godt 10.000 år siden.
Denne kost har mange nu taget til sig igen, og Restaurant Palæo er en af dem.

Anmeldelsen
Restauranten ligger i hjørnet af Torvehal 1 som ligger ud til Vendersgade i København.
Man kommer ind til det åbne køkken ude fra gaden med ørstedparken i ryggen.
På de gode dage kan man faktisk sidde udenfor og nyde maden, og udsigten mod ørstedsparken.
Men indendørs er der ikke mange steder at slå sig ned, derfor er der også mange der køber take away.
Vi fandt en plads ved vinduet og her kunne vi så sidde og kigge ud mod søen, mens vi ventede på maden. Maden vi bestilte var noget så simpelt som to Hotdogs.
Det er imidlertid ikke en helt almindelig hotdog man får serveret hos Palæo, og gudskelov for det. Trods en helt “plain and simple” hotdog, lavet på den gode måde, også kan være noget meget indbydende.
Stenalderhotdog
Vi ville først lige se på, mens der blev lavet en hotdog til en anden gæst, og derefter var vi ikke tvivl. Det var den vi skulle have.
En ristet hotdog er kendetegnet ved dens brød på begge sider er pølsen, men her er brødet skiftet ud med en meget fast i konsistens, omelet af økologiske æg. Næste lag er et romainsalatblad som ligger på indersiden af omeletten. Tilsammen danner de to et smukt par i omsvøbelsen, af den det hele handler om – Pølsen.
Pølsen er en stor ringridder pølse af økologisk gris, som er toppet med agurk, svamperemoulade og skalotteconfit. Man må i dette tilfælde godt kalde en pølse for magisk. Dette da den første bid, absolut indbyder til endnu en, og derefter endnu en.
Sammen med hotdoggen, valgte vi noget som også er meget oppe i tiden – Rødbedejuice. Juicen, som er friskpressede Rødbeder, gulerødder og blåbær, passer helt perfekt sammen med den store ringridder pølse, i hotdoggen.

Prisen
Dette måltid koster 55 kr. for hotdog og 39 kr. for den friskpressede juice.
Palæo er et sted vi varmt vil anbefale hvis man er nysgerrig på stenalderkosten, og gerne vil have et hurtigt indblik i hvad den består af.
Sund-Figur kommer helt sikkert igen på Restaurant Palæo.

7 comments

  1. Super fedt sted. Har været der en enkelt gang og skal helt sikkert derind igen. Jeg spiste deres Meatza som absolut også kan anbefales.

  2. UHM har lige været på Palæo og spist en hotdog og drukket en livseleksir: avokadoen. Det var værd at vente på. En fantastisk nydelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *